hazenberg14.jpg

Even voorstellen

Begin Pagina
Even voorstellen
De Mogelijkheden
Eindresultaten
Bronzen Meubels
De Processen
Kom met ons in contact

logoklein.jpg

Ik zal mij even aan u voorstellen,                               

Ik ben Gerhard Velthorst en ik woon in Brummen (GLD).
Ik heb meer dan achtien jaar in verschillende  bronsgieterijen gewerkt,
met veel plezier. Doordat ik in meerdere gieterijen gewerkt heb en het vak dus van verschillende gieters heb geleerd , ben ik heel wat ervaringen rijker geworden.
Omdat iedere Bronsgieter zijn eigen stijl van werken heeft, heb ik natuurlijk van alle manieren iets opgestoken en nu een eigen stijl ontwikkeld.
Ook heb ik voor vele kunstenaars gewerkt in al die jaren, zo is iedere kunstenaar weer anders en stellen dus andere eisen.
Het is dus als gieter van het grootste belang dat je jezelf kunt verenigen met de kunstenaar en elkaar kunt aanvullen om tot het gewenste resultaat te komen.
 
Vandaar dat ik mijn kwaliteiten nu uit in mijn eigen Gieterij.   
 
 
Ik ben een groot liefhebber van de bronzen van Charlotte van Pallandt, ik heb ook aan veel van haar beelden mogen werken.( kunstgieterij Maarten Smit) Zij is helaas al overleden maar heeft een pracht collectie bronzen nagelaten.
Verder heb ik gewerkt voor particulieren en beginnende kunstenaars, dat is ook erg leuk werk want je kunt deze groep mensen misschien nog tips geven over de vele mogelijk heden van het gietproces.

Ook voor REPARATIE, RESTAURATIE van b.v bronzenbeelden, kandelaars, tafels,enz kunt u bij mij terecht.
 
Ik geef u graag vrijblijvend advies en voor vragen kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen.
 
U kunt verder op deze site mijn werkwijze bekijken om zo een goed beeld te krijgen van de gang van zaken binnen mijn atelier.
 
Tevens kunt u hier een korte weergave vinden het hele proces aangevuld met foto materiaal. Dit is zeer de moeite waard om eens te bekijken. Ik vind het belangrijk dat de mensen weten wat voor weg zijn of haar beeldje af moet leggen voordat het een "Bronsje" wordt. Op deze manier is er betrokkenheid tussen gieter en kunstenaar wat van groot belang is voor het eind resultaat.

A Cire Perdue  2005