hazenberg14.jpg

Sponsoractie agraphics 2006 Anita Amptmeijer

Begin Pagina
Even voorstellen
De Mogelijkheden
Eindresultaten
Bronzen Meubels
De Processen
Kom met ons in contact

paard1.jpg

Paardje, Brons 10 cm breed x 15 cm hoog x 8 cm diep

Gewicht 1,6 kg Het beeldje is voor driekwart massief gegoten volgens de verloren wasmethode

naar middeleeuwse technieken bij bronsgieterij A Cire Perdue

Met een legering van 90% brons 10% andere, 2 verschillende patina’s ingewassen

Oplage: 30 stuks gehele opbrengst gaat naar Brooke

Men is geheel afhankelijk van giften

Verrijzing van paard | Sponsoractie 2006 voor Brooke

www.agraphics.nl

In de derde wereld moeten talloze paarden en ezels onder erbarmelijke omstandigheden werken totdat ze er letterlijk dood bij neervallen. De eigenaren van de dieren behoren tot de allerarmsten van de wereldbevolking. Geldgebrek, onwetendheid en eeuwenoude medicinale tradities liggen ten grondslag aan schrijnend dierenleed. Ondervoeding, uitdroging en oververhitting zijn de meest voorkomende aandoeningen.

Brooke Hospital for Animals (opgericht in 1934, door mrs. Dorothy Brooke) zet zich, met 13 veterinaire klinieken en 41 rijdende klinieken, in voor de verbetering van de leefomstandigheden van werkpaarden en -ezels in Egypte, JordaniŽ, Pakistan en India, door middel van:

Gratis diergeneeskundige hulp aan zieke, uitgeputte en gewonde werkpaarden en

- ezels.

Voorlichting en educatie aan de eigenaren en hun kinderen. De eigenaren behoren tot de allerarmsten van de wereldbevolking. Zij kunnen niet zonder hun vierbenige kostwinner.

Voorkoming van ziektes en aandoeningen door middel van preventieve behandelingen.

Het plaatsen van watertroggen en overdekte rustplaatsen.

Met mobiele klinieken, een soort dierenambulances, verleent Brooke Hospital for Animals eerstelijns veterinaire hulp op drukke doorgangswegen, markten, en andere plaatsen waar werkpaarden en –ezels hun zware werk moeten doen.

De dierenartsen en verzorgers in de Brooke-klinieken zijn afkomstig uit de landen zelf. In de klinieken van Brooke Hospital for Animals worden op jaarbasis meer dan

500 000 paarden en ezels gratis behandeld.

Brooke Hospital for Animals kan haar werk doen dankzij donaties uit Engeland en Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland is in 1994 opgericht. In het programma TROS-Dierenmanieren van Martin Gaus is verschillende malen aandacht besteed aan het werk van Brooke Hospital for Animals.

AcirePerdue 2006